SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, TikTok’u ulusal güvenliğe tehdit olarak görüyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ulusal güvenlik uzmanları, kısmen Çin hükumetine ait popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğuna vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, TikTok’u ulusal güvenliğe tehdit olarak görüyor!

ABD merkezli The Hill gazetesi, Çin menşeili popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un tehlikelerine işaret eden bir haber yayımladı. Haberde, ABD Federal Soruşturma Bürosunun raporuna yer verildi. Federal Soruşturma Bürosu, TikTok'un kullanıcıların konumu, biyometrik tanımlayıcıları ve tarama geçmişleri gibi detaylarına Çin hükumetinin erişmesine izin verdiği konusunda uyarı yaptı.

BIDEN TASARIYI HIZLA ONAYLADI

The Hill gazetesindeki iddia, Çin Vatandaş Gücü İnisiyatifinin kurucusu, başkanı ve aynı zamanda bir yazar olan Jianli Yang tarafından ortaya atıldı. Yang, bu bilgilerin Çin Komünist Partisi ile paylaşılabileceğini ifade etti. Bunun üzerine, ABD Senatörü Mark Warner liderliğindeki iki partili bir grup senatör, yakın zamanda ABD Ticaret Bakanlığına popüler sosyal medya uygulamasını düzenleme yetkisi veren bir yasa tasarısı hazırladı. ABD Başkanı Joe Biden, tasarıyı hızla onayladı.

TİKTOK VE WECHAT GİBİ DİĞER BİRÇOK UYGULAMA TEHLİKE ARZ EDİYOR!

TikTok ve WeChat gibi Çin menşeili sosyal medya şirketlerinin veri toplamasıyla ilgili risk her geçen gün artıyor. WeChat gibi diğer birçok uygulamanın da Çin Komünist Partisi (ÇKP) ile eşit derecede tehlikeli bağlantıları olduğu biliniyor. Ve devletlerin bu konuyu yakından takip etmesi tavsiye ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.