SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ukrayna'ya F-16'ları ne zaman teslim edecek?

ABD'li üst düzey bir yetkili, ağustos ayında Ukraynalı pilotlara eğitimi verilecek olan F-16 savaş uçağının, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya teslimatının yıl sonuna doğru gerçekleşebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ukrayna'ya F-16'ları ne zaman teslim edecek?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı tedarik edecek. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın talebi üzerine Ukraynalı pilotlara verilecek olan eğitimin yakın bir zamanda başlaması bekleniyor.

ABD, UKRAYNA'YA NE ZAMAN F-16 TESLİM EDECEK?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 21 Mayıs 2023 tarihinde alınan karar neticesinde Ukraynalı pilotlara verilecek olan askeri eğitimin, ağustos ayında 11 ülkeden gelen eğitim pilotuyla Danimarka'da başlayacağını duyurdu. Blinken, dünkü açıklamasında ise adı geçen eğitimlerin ardından savaş uçaklarının gönderileceğini ancak tarihin henüz netleşmediğini ifade etti.

Politico'nun haberine göre üst düzey bir Beyaz Saray Sözcüsü, F-16 jetlerinin yıl sonuna doğru Ukrayna'ya teslim edileceğini söyledi. Ancak, uluslararası kamuoyunun merakla beklediği teslimatın tarihine ilişkin halen resmi bir açıklama gelmedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.