SON DAKİKA
Hava Durumu

Akıncı TİHA 50 bin uçuş saatini tamamladı

BAYKAR Teknoloji tarafından geliştirilen Bayraktar Akıncı taarruzî insansız hava aracı (TİHA) gökyüzündeki 50 bin saatlik test uçuşunu tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akıncı TİHA 50 bin uçuş saatini tamamladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Akıncı Projesi yeni başarılarıyla adından söz ettiriyor. Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI taaruzî insansız hava aracı (TİHA) gökyüzündeki test uçuşlarını başarılı bir şekilde tamamladı. 

50 BİN SAATLİK UÇUŞUNU TAMAMLADI

Bayraktar Akıncı TİHA, 50 bin saatlik uçuşunu tamamlayarak, Türk havacılık tarihinde önemli bir adım attı. Gökyüzündeki görevine devam eden Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için de şimdiye kadar 9 ülkeyle olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

İRTİFA REKORU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girdiği 29 Ağustos 2021 tarihinden beri operasyonel olarak başarıyla görev yapan Bayraktar Akıncı TİHA, milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu da elinde bulunduruyor. Milli TİHA Bayraktar Akıncı, 21 Haziran 2022 tarihinde Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri huzurunda gerçekleştirilen dayanım, yüksek irtifa ve yüksek hız testleri kapsamında 45.118 feet (13.716 metre) irtifaya yükselerek rekor kırmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.