SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayraktar AKINCI'dan HGK-82 ile nokta atış

BAYKAR Teknolojinin geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki test uçuşunu, ateşlediği HGK-82 ile belirlenen hedefi vurarak başarı ile tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bayraktar AKINCI'dan HGK-82 ile nokta atış

Türk savunma şirketi BAYKAR Teknolojinin geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA (Taaruzi İnsansız Hava Aracı) başarılarıyla adını tarihe yazdırıyor. TÜBİTAK SAGE tarafından Hassas Güdüm Kiti (HGK) ile gerçekleştirilen test atışı başarıyla tamamlandı. 

BAYRAKTAR AKINCI TİHA TEST UÇUŞUNU BAŞARIYLA TAMAMLADI

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden HGK ile güdümlü hale getirilen MK-82 mühimmatıyla havalanan Bayraktar AKINCI, ateşlediği HGK-82 ile belirlenen hedefi vurarak başarı kaydetti. 

Bayraktar AKINCI ve Bayraktar KIZILELMA için ilk kez 24 Nisan 2023’te Çorlu’da test edilmiş, dünya havacılık tarihinde ilk olan yakın kol uçuşuyla TEKNOFEST 2023'te yeniliğe imza atmıştı. 

30 ÜLKEYLE BAYRAKTAR İHRACAT ANLAŞMASI YAPILDI

Birçok ülkeye tedarik edilen Bayraktar TB2, Bayraktar KIZILELMA ve Bayraktar AKINCI için talep artışı oldu. Özellikle 24 Şubat 2022'de başlayan Rus saldırılarıyla birlikte Türkiye'den sevk edilen Bayraktarlar Ukrayna'da yoğun ilgi gördü. 

Bayraktar TB2 SİHA için şu ana kadar 30 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 6 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.