SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batum Limanı'nda protesto: Rus gemisi defol git!

Gürcistan'ın Batum Limanı'na yaklaşan bir Rus gemisi protestoya uğradı. Gürcüler, "Abhazya Gürcistan'ındır" ve "Defol git Rus gemisi" sloganları attı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Batum Limanı'nda protesto: Rus gemisi defol git!

27 Temmuz 2023'te Rusya'dan Gürcistan'ın Batum Limanı'na gelen bir turist gemisi ülkede kaos yarattı. İki gün önce limana yaklaşan Astoria Grande gemisi, Gürcistan vatandaşlarının protestosuna neden oldu. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu protestoda polis 10'a yakın vatandaşı gözaltına aldı. 

Astoria Grande gemisi Batum limanında

GEMİDE SAVAŞ DESTEKÇİLERİ YER ALIYORDU

Protestoya sebep olan geminin içinde, Ukrayna'daki Rus saldırganlığına destek veren Rusya kanalı RU.TV çalışanları ve Ukrayna'nın yaptırım uyguladığı Hi-Fi grubunun eski solisti Mitya Fomin yer alıyor. Fomin, Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesini destekleyen bir isim olarak biliniyor. Ayrıca gemide 2018 yılında sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'ni destekleyerek sahne alan Belaruslu sanatçı Dmitry Koldun da bulunuyordu. Gemide bulunanlardan biri "Rusya Abhazya'yı Gürcülerden kurtardı" ifadesiyle protetsoyı alevlendirdi.

Ukrayna'nın bağımsızlığına destek verilen protestoda, "Defol git Rus gemisi!" ve "Abhazya Gürcistan'dır" sloganları atıldı. Gürcistan ile Rusya arasında 1992'nin ağustos ayında Abhazya'da çıkan savaşın fotoğrafları gösteride yer aldı.

LİMANA İKİNCİ KEZ GELEN RUS GEMİSİ TANSİYONU YÜKSELTTİ

Şiddetli geçen protestonun ardından limandan ayrılan gemi ikinci bir kez daha limana geldi. Gürcistan vatandaşları, eylemi Tiflis'teki parlamento binası önüne taşıdı. Eylemcilerin pankartlarında, "Rusya bizi vatanımızdan, canımızdan, geleceğimizden mahrum ediyor", "Ruslaştırma politikasına hayır!" ve "Gürcistan hükumeti, Gürcü halkını Ruslaştıramayacak!" ifadeleri yer aldı. 

Protestocular, Rus gemisine ve Putin'e lanet okuyarak "Abhazya Gürcistan'ındır!" şarkısını söyledi. Limanda, protestocuların Gürcistan milli marşı okumasının ardından söz konusu gemi limandan ayrıldı. Gürcistan Devlet Başkanı Salome Zurabişvili ise protestodan gurur duyduğunu belirterek, Soçi'ye ikinci kez gelen geminin Rusya provokasyonu olduğunu vurguladı. 

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.