SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya, Bayraktar TB2 için harekete geçti

Japonya, Türk yapımı silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'yi deneme amacıyla ordu envanterine alacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 23:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 23:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya, Bayraktar TB2 için harekete geçti

Japonya, Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) devreye alınarak Japonya Kara Kuvvetleri tarafından testlere tabi tutulacağını açıkladı. Bu kapsamda, Japonya'nın, deneme amacıyla Bayraktar TB2’yi satın alacağı öğrenildi.

Japonya Savunma Bakanlığı, 2023 mali yılı bütçesi kapsamında Bayraktar TB2 SİHA’yı deneme amacıyla ordu envanterine alacağını açıkladı. Bu kapsamda, Japon Kara Öz Savunma Kuvvetleri tarafından testlere tabi tutulacak. Japonya'nın Bayraktar TB2 adımının, SİHA'ların Ukrayna ve Karabağ'daki başarı ile ilgili olduğu belirtildi.

JAPONYA'DAN BAYKAR ZİYARETİ

Japonya'dan gelen bir heyetin geçen yıl Baykar Teknoloji'yi ziyaret ettiği biliniyordu. BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Japon heyetinin ziyaretini paylaşarak, "Yakında ilk uçuşunu gerçekleştirecek TB3, Japonya’nın Izumo sınıfı platformları için çok uygun olacak. İHA’nın katlanabilir kanatları, bir taşıyıcının sabit kanatlı uçaklardan daha fazla İHA barındırmasını sağlayacaktır. Japonya, mümkün olan en kısa sürede silahlı insansız hava araçları edinmelidir." sözlerini sarf etmişti.

Ayrıca, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, geçen hafta BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya gelmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.