SON DAKİKA
Hava Durumu

Belarus ve Çin'den ortak askerî tatbikat!

Belarus ve Çin 8 Temmuz'da Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın komşusu ve NATO üyesi Polonya'nın sınırına yakın nokta olan Brest şehrinde ortak askerî tatbikat başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Belarus ve Çin'den ortak askerî tatbikat!

Çin ve Belarus'un savunma bakanlıkları, 8 Temmuz 2024 tarihinde Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın komşusu olan NATO üyesi Polonya'nın sınırında ortak askerî tatbikat başlattıklarını duyurdu. Belarus Özel Harekat Komutanlığı Başkanı Tümgeneral Vadim Denisenko konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, dünyadaki saldırıların endişe verici olduğunu belirtti.

RUSYA'NIN EN BÜYÜK İKİ MÜTTEFİKİ ASKERÎ TATBİKAT BAŞLATTI!

Böylelikle işgalci Rusya'nın en büyük müttefik iki ülkesinin tatbikat başlattığı duyuruldu. Polonya sınırına 20 km uzaklıkta Brest şehrinde başlayan tatbikatın 19 Temmuz 2024 tarihine kadar süreceği kaydedildi.

Belarus Savunma Bakanlığı, sözde terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği askerî tatbikatla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptı. Çinli askerlerin uçaktan ekipmanlarını indirdiği görüntüler ise viral oldu.

Çin Savunma Bakanlığından ise konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Ortak tatbikatla katılımcı birliklerin koordinasyon kabiliyetlerinin artırılması ve iki ordu arasındaki pratik iş birliğinin derinleştirilmesi amaçlanıyor." ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.