SON DAKİKA
Hava Durumu

BM toplantısında Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Bariyev'e hadsiz çıkış!

KTMM Üyesi ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, BM toplantısında telefonunda bulunan hava saldırı alarmı sistemi yüzünden haksızlığa uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM toplantısında Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Bariyev'e hadsiz çıkış!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, 9 Temmuz 2024 tarihinde katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında kendisine yapılan haksızlığı açıkladı.

Bariyev, toplantı sırasında telefonundan yüksek sesle hava saldırı alarmı çaldığını ifade etti. Toplantı esnasında Rusya tarafından Ukrayna'ya yönelik olarak gerçekleşen hava saldırıları sebebiyle alarmın çalmasının ardından Ruslara tepki gösterdiğini ifade eden Bariyev, Rusya Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Çumaryov'un kendisini sekreterliğe ve güvenliğe şikayet ettiğini bildirdi.

Bariyev bu süreçte yaşananlar için, "Baktım, bana doğru geliyorlar. Yaklaştılar ve nazikçe alarm sinyalinin çalışmayı engellediğini söylediler. Telefonumdaki sesi kapattığımı, bunun özel bir sinyal olduğunu ve kontrol edemediğimi, Kiev'deki Rus saldırılarına bağlı olduğunu açıkladım. Sesi kapatmamı rica ettiler çünkü sinyal binada paniğe neden olabilirdi. Sesi kapattığımı tekrar gösterdim. Bir süre sonra yine alarm yüksek sesle çaldı. Güvenlik görevlisi koşarak geldi, kızgınlıkla beni salondan çıkarmak istedi. Toptantıda bulunan temsilciler beni desteklemek için geldi." ifadelerini kullandı.

Kıyiv'de ailesi olduğunu için güvenlik görevlisinin telefonu kapatma talebini gerçekleştirmeyeceğini belirten Bariyev, daha sonra güvenlik görevlisine, "Rusya'nın Ukrayna'yı bombalamayı ne zaman bırakacağını" sorması gerektiğini ifade etti.

Bariyev daha sonra oturumda konuşma yapmak istese de oturum boyunca bir türlü söz hakkı alamadı. Oturumun bitiminden sonra başkana sorduğunda ise zaman yetmediği için böyle yapıldığı öne sürüldü. Bariyev bu tarz mecralarda ses çıkarmak ve hakkını savunmak için daha çok çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.