SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BMGK, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısını kınadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tüm ülkeleri saldırının sorumlularının yakalanması için Türkiye ile işbirliği yapmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BMGK, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısını kınadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Oy birliğiyle kabul edilen basın bildirisinde BMGK, İstanbul'da düzenlenen "iğrenç ve korkakça" terör saldırısını en sert biçimde kınanarak kurbanların yakınları ve Türk hükümetine taziye dilekleri sundu.

Bildiride terörizmin tüm biçimleriyle uluslararası barış ve güvenliğin en büyük tehditlerden birini oluşturduğu kaydilirken menfur saldırının organizatör ve finansörlerinin yargı önüne çıkarılması için tüm ülkelere Türkiye ile iş birliğine gitme çağrısı yapıldı.

Terörün hiçbir meşru gerekçesi olamayacağı ve hiçbir şartta kabul edilemeyeceğini vurgulanan bildiride, tüm ülkelerden bütün imkanlarıyla BM Şartı ve uluslararası hukuk çerçevesinde terörizmle mücadele etmeleri istendi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.