SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Bodnar, Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'yı tebrik etti

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı başarısından dolayı kutladı. Bodnar, Türkiye'nin tarihi başarısının uzay ve havacılık alanında büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Bodnar, Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'yı tebrik etti

İlk kez uzaya astronot gönderen Türkiye, büyük bir heyecan yaşıyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece saat 00.49'da, ABD Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan uzay yolculuğuna doğru hareket etti.

"BU UÇUŞ İNSANLIĞIN TÜKENMEZ POTANSİYELİNİN SİMGESİDİR"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türkiye'nin bu tarihi başarısını kutladı. Bodnar, "İlk uzay yolculuğunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı’yı ve tüm Türk dostlarımızı tebrik ederiz. Bu tarihi an, Türkiye'nin havacılık ve uzay endüstrisinde büyük bir adımdır. Bu uçuş, insanlığın tükenmez potansiyelini ve yeni ufuklara olan özleminin simgesidir" dedi.

GEZERAVCI'NIN UZAYDAKİ İLK SÖZÜ "İSTİKBAL GÖKLERDEDİR" OLDU

Uzay yolculuğunda Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" ifadesine yer veren Gezeravcı'nın ilk sözü tarih sayfalarına eklendi. Gezervacı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli ekip arkadaşlarıyla tarihi yolculuğunu 20 Ocak 2024'te sonlandıracak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.