SON DAKİKA
Hava Durumu

Cambridge Üniversitesinin Çin ordusuyla çalıştığı ortaya çıktı!

Birleşik Krallık'ın köklü eğitim kurumlarından biri olan Cambridge Üniversitesinin Çin ordusu ile çalıştığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cambridge Üniversitesinin Çin ordusuyla çalıştığı ortaya çıktı!

Birleşik Krallık'ın köklü eğitim kurumlarından biri olan Cambridge Üniversitesinin Çin ordusu ile çalıştığı ortaya çıktı. Cambridge Üniversitesi Gelişmiş Fotonik ve Elektronik Merkezi yayımladığı raporda, Çin ordusunun askeri kuruluşu olan Çin Havacılık ve Uzay Bilimi ve Teknoloji Şirketini (CASC) ortaklardan biri olarak belirtirken; Çin merkezli askeri kuruluşun yetkililerinin Cambridge Üniversitesinde üç haftalık eğitim programına katıldığını aktardı.

Resim

ÇİNLİ YETKİLİLER İNGİLİZ POLİTİKACILARDAN EĞİTİM ALIYOR

Raporda Çin Yönetici Liderlik Programı (CELP) kapsamında, Çinli yetkililerin, İngiliz bilim adamları, hükumet yetkilileri ve politikacılarla toplantı yaptığı, teknoloji ve inovasyon üzerine yenilikçi eğitimler aldığı bildirildi.

ÜNİVERSİTE ÇİN'DEN 2 MİLYON AVRO ALDI

Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından biri olan The Times, 4 Eylül 2023 tarihinde aktardığı haberinde, Cambridge Üniversitesinin Çin ordusuna ait CASC şirketi ile çalışmasının yanı sıra Pekin Havacılık ve Uzay Kontrol Cihazları Enstitüsü (BIACD) ile de ortak çalışmalar yaptığını aktardı. Gazete, enstitünün uzay programının ana sağlayıcısı ve önemli bir drone üreticisi olduğunu kaydetti.

Öte yandan Cambridge Üniversitesinin ortaklık için Çin uzay şirketinden 2 milyon avrodan fazla para aldığı bildirildi. Gazete, alınan bu miktarın Çin'in elini güçlendirdiğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.