SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'den Apple baskı: Çin pazarından Whatsapp'ı kaldırın

Çin, ulusal güvenlik endişeleri bahanesiyle Apple'ın WhatsApp ve Threads gibi sosyal mesajlaşma uygulamalarını Çin'deki App Store'dan kaldırmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'den Apple baskı: Çin pazarından Whatsapp'ı kaldırın

Dünya teknoji pazarının dev şirketlerinden Apple'a Çin baskısı devam ediyor. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Hükûmet Komitesi, 26 Nisan 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, ulusal güvenlik endişeleri bahanesiyle Apple'ın WhatsApp ve Threads gibi sosyal mesajlaşma uygulamalarını Çin'deki App Store'dan kaldırmasını talep etti.

APPLE'IN ÇİN'DEKİ KAYBI YILIN İLK ÇEYREĞİNDE %20

Bu bağlamda ağ güvenliği uzmanları, Çin'in Apple baskısının muhtemelen ABD'nin TikTok yasağına karşı bir hamle olduğunu belirtti. Ayrıca Apple'ın Çin'deki akıllı telefon satışları bu yılın ilk çeyreğinde %20'lik düşüş kaydettiği belirtildi. 

META'YA AİT OLAN BİRÇOK SOSYAL MESAJLAŞMA UYGULAMASINI KALDIRDI

Wall Street Journal'da yer alan 19 Nisan 2024 tarihli habere göre ise, Apple'ın Çin'deki App Store'dan Amerikan şirketi Meta'ya ait olan birçok sosyal mesajlaşma uygulaması kaldırıldı. 

Öte yandan Çin'deki bir iPhone kullanıcısı Şenbo, Voice of America'ya konuşarak, cep telefonunun Made for China versiyonuna göre telefonunda App Store'yi açtığında artık WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamaları aranamaz uyarısı aldığını bildirdi.

"BU TÜR DİJİTAL ABLUKA BÜYÜK GÜVENLİK DUVARI'NA BENZER"

Şenbo ayrıca insanların %99'unun yurt dışındaki sosyal medya uygulamalardan haberdar olmadıklarını ve hayatlarına çok az etki ettikleri için WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamalarının kaldırıldığının bile farkında olmayabileceğini kaydetti. Şanbo, "Bu tür dijital abluka Büyük Güvenlik Duvarı'na benzer. Bu, kısıtlamalar aslında daha fazla yöntem anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.