SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin’e ait 6 savaş gemisi, Doğu Akdeniz’de ne arıyor?

İsrail ile Hamas arasında çatışmalar devam ederken; Çin donanmasına ait 6 savaş gemisinin, Doğu Akdeniz'e doğru ilerlediği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin’e ait 6 savaş gemisi, Doğu Akdeniz’de ne arıyor?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 19 Ekim 2023 tarihinde İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda İsrail'i desteklemek için, ABD 6. Filosu'nun amiral uçak gemileri USS Mount Whitney ve USS Gerald R.Ford'u Doğu Akdeniz'e gönderdi.

ÇİN'E AİT 6 SAVAŞ GEMİSİ UMMAN'DAN AYRILDI

İsrail'in hastane saldırısı ve sivi yerleşim birimlerine yönelik saldırıları sonrasında bölgede tansıyon yükselmeye devam ediyor. South China Morning Post gazetesinin, 22 Ekim 2023 tarihinde aktardığı haberinde, Çin donanmasına ait 6 savaş gemisinin bir süredir Umman'da tatbikat yaptığı ifade edildi. Çin savaş gemilerinin, 21 Ekim 2023'te Umman'ın başkenti Maskat'taki limandan ayrıldığı belirtildi.

DOĞU AKDENİZ'E İLERLEYEN ÇİN SAVAŞ GEMİLERİ!

Uzun bir süredir Çin’e ait savaş gemileri, Doğu Akdeniz’e demirlemiyordu. ABD’ye ait 2 farklı uçak gemisi görev gücünün bölgede konuşlandırıldığı bir dönemde, Çin’e ait gemilerin bulunduğu bölgeler ilgiyle takip ediliyor. Uzmanlar ise bu durumun, bölgede ABD askeri varlığının arttığı bir dönemde gerçekleşmesinin Çin için iyi bir sonuç getirmeyeceğini bildirdi. 

Çin'e ait donanmada güdümlü füze destroyeri Zibo, Jingzhou fırkateyni ve entegre tedarik gemisi Qiandaohu yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.