SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in, Almanya'nın en büyük ticaret ortağı ünvanını ABD kaptı

ABD 2024'ün ilk çeyreğinde Almanya'ya yaptığı ticaret hacmi ile Çin'i geride bırakarak, ülkenin en büyük ticaret ortağı ünvanını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in, Almanya'nın en büyük ticaret ortağı ünvanını ABD kaptı

Batı ile Çin arasındaki ticaret savaşı hız kesmeden devam ediyor. Çin zayıflayan ekonomisini toparlamak için çalışmalar yürütse de Avrupa ülkeleri ile olan ticarî ilişkileri olumsuz yönde seyrediyor. Almanya İstatistik Ofisinin 9 Mayıs 2024 tarihli verilerine göre, ABD bu yılın ilk çeyreğinde Almanya'nın en önemli ticaret ortağı olarak Çin'i geride bıraktı.

ALMANYA'NIN EN BÜYÜK TİCARET ORTAĞI ABD

Paylaşılan veriler, Almanya'nın ABD ile ticaretinin ihracat ve ithalat toplamının ocak ayından mart ayına kadar toplam 63 milyar avroya yani 68 milyar dolara ulaştığını, Çin'in ise bu rakamın çok altıda kaldığını gösterdi. 2023 yılında Çin, 253 milyar avroya ulaşan hacimle üst üste sekizinci kez Almanya'nın en büyük ticaret ortağı olmuştu.

ÇİN'E HEM İHRACAT HEM DE İTHALAT DÜŞTÜ

Commerzbank ekonomisti Vincent Stamer'ın Birleşik Krallık merkezli Reuters haber ajansına verdiği demecinde, ABD'nin 2024'ün ilk çeyrekteki değişimi açıklarken, "Almanya'nın ABD'ye ihracatı, oradaki güçlü ekonomi nedeniyle daha da artarken, Çin'e hem ihracat hem de ithalat düştü" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.