SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in hibrit savaş stratejisi: 270 bin İngiliz askerin bilgileri çalındı

Çinli bilgisayar korsanları tarafından Birleşik Krallık Savunma Bakanlığının sistemlerine düzenlenen siber saldırı sonucunda 270 bin İngiliz askerin bilgilerinin sızdırıldığından şüpheleniliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in hibrit savaş stratejisi: 270 bin İngiliz askerin bilgileri çalındı

Selahaddin Kaşgarlı / QHA Ankara Muhabiri

Çin teknolojik gelişmeleri ülkelerin altyapı ve önemli bilgilerine erişmek için kullanmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Birleşik Krallık Savunma Bakanlığının sistemlerine Çinli bilgisayar korsanları tarafından siber saldırı düzenlendi. Saldırı neticesinde 270 bin İngiliz askerin bilgilerinin sızdırıldığından şüpheleniliyor.

SİBER SALDIRI ÇİN YÖNETİMİ TARAFINDAN DESTEKLENDİ

Sky News ve BBC'nin 8 Mayıs 2024 tarihinde gündeme getirdiği olayda, Birleşik Krallık hükûmetinin saldırıya Çin yönetiminin karıştığından şüphelendiği bildirildi.

Sibylline şirketinde istihbarat danışmanı olan Rebecca Landriani, Voice of America yayın kuruluşuna verdiği demecinde, siber saldırının Çin tarafından başlatıldığını ve bizzat Çin yönetimi tarafından desteklendiğini belirtti. 

ÇİN GELECEKTEKİ SİBER SAVAŞA HAZIRLANIYOR

Landriani ayrıca, "Çin'in bu siber saldırıları gelecekteki olası operasyonlara hazırlanmak için kişinin siber yüzeyinin haritasını çıkarmaktır. Bir başka olasılık da gelecekteki casusluk operasyonlarına karşı neyin savunmasız olabileceğini belirlemeyi, mevcut ve eski Savunma Bakanlığı çalışanları hakkında bilgi edinmeyi amaçlıyorlar" ifadesini kullandı.

ÇİN'İN HİBRİT SAVAŞ STRATEJİSİ

Öte yandan Voice of Americaya konuşan bir başka istihbarat danışmanı Rebecca Randrianiran, siber saldırılarda Çin'in hibrit savaş stratejisi uyguladığını ve diğer otoriter rejimlerle ittifaklar kurduğunu gösterdiğini kaydetti.

Randrianiran ayrıca Şi Cinping'in iktidara gelmesinden bu yana bu tür faaliyetlerin yoğunlaştığını, Çin'in ekonomik, siber ve psikolojik yollarla Birleşik Krallık'ın ulusal güvenliğini etkilemeye çalıştığını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.