SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Türkiye'deki deprem felaketini propagandaya çevirdi!

Çin'in Kuzey İrlanda Başkonsolosu Zhang Meifang, Türkiye ve Güney Kore merkezli şirketlerce inşa edildiği bilinen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Çin tarafından yapıldığını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2023 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Türkiye'deki deprem felaketini propagandaya çevirdi!

Çin'in Kuzey İrlanda Belfast Başkonsolosu Zhang Meifang, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Çin tarafından yapıldığını ileri sürdü. Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle açıklamalarda bulunan Çinli diplomat dikkat çeken mesajlarda bulundu. Başkonsolos Meifang, sosyal medya hesabından, "Çin'in Türkiye'de inşa ettiği köprü depreme dayandı" ifadelerini kullanarak; köprüyü Çin'in yaptığını iddia etti.

Ayrıca paylaşılan Çince videoda, "1915 Çanakkale Köprüsü, Çin tarafından finanse edilen bir kuruluşun eseridir. Dünyanın en büyük açıklıklı asma köprüsü, Şudao Group'un bir yan kuruluşu olan Siçuan Road Bridge inşaattaki tek katılımcıdır" ifadeleri kullanıldı.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜ KİM YAPTI?

Dünyanın en büyük köprü projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü projesi Güney merkezli COWI tarafından tasarlandı. Köprü, Seul merkezli Daelim, SK ile Türkiye'den Limak Holding ve Yapı Merkezi OGG ortaklığında inşa edildi. Ayrıca köprü, deprem bölgesinden yaklaşık 1300 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Ayrıca Köprü deprem bölgesinden yaklaşık 1300 kilometre uzakta bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.