SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: (İsrail-Filistin çatışması) Arabuluculuğa hazırız

Beştepe'deki kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak, (İsrail-Filistin) tarafların talep etmesi halinde esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan: (İsrail-Filistin çatışması) Arabuluculuğa hazırız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün Beştepe'de kabine toplantısı yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının gündeminde; ekonomik gelişmeler, terörle mücadele ve İsrail-Filistin çatışması yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiden güvenliğe ve bölgesel gelişmelere kadar pek çok konuyu değerlendirdiklerini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ

Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu'nun eylül ayındaki toplantısında sahadaki sonuçları daha sonra ortaya çıkan önemli kararlar aldıklarını vurgulayarak Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda sınır içinde ve dışında izlenecek hareket tarzına ilişkin stratejileri sürekli geliştirerek hayata geçirdiklerini belirtti.

TEKNOFEST

Erdoğan, 2023 yılında İstanbul ve Ankara'nın ardından 29 Eylül'de İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST'in heyecanını tüm katılımcılarla ve özellikle gençlerle yaşadıklarını ifade ederek katılımcı, etkinlik ve ziyaretçi sayısıyla artık dünya çapında bir teknoloji festivaline dönüşen TEKNOFEST'te bir araya geldikleri gençlerin dinamizminin kendilerine güç ve enerji verdiğini söyledi.

ANTALYA'DA ULUSLARARASI UZAY KONGRESİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de düzenlenecek en büyük bilimsel etkinlik olan Uluslararası Uzay Kongresi'nin 77'incisinin 2026'da Antalya'nın ev sahipliği yapacağını kaydetti

162 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ait SİHA'nın düşürülmesi konusuna dair "Hiç şüphe yok ki bu olay milli hafızamıza kaydedilmiştir ve vakti saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır." diye konuştu. Erdoğan, "Sınırlarımızda ne tek bir teröristin barınmasına ne de bir terör koridoru kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 1 Ekim'den itibaren gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda toplam 194 hedef imha edildiğini belirten Erdoğan, 162 teröristn de etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

"TÜRKİYE'NİN MEŞRU HAKKI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm isimleri ve uzantılarıyla PKK'yı tamamen ortadan kaldırana kadar sınır ötesi harekatlarını devam ettirmek Türkiye'nin meşru hakkıdır. Terör örgütleriyle yakın ilişkide olan güçlerden, harekatlarımızda zarar görmemeleri için bölgedeki unsurlarını teröristlerden uzak tutmalarını istiyoruz." dedi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI: SAVAŞIN DA BİR ADABI VARDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Biz ne İsrail topraklarında ne Filistin topraklarında tek masumun burnunun kanamasına razı olmadığımızı hep söyledik, söylüyoruz. Bugün de aynı yerdeyiz. Gazze'nin hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, masum çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ölümleri asla kabul edilemez. Savaşın da bir adabı, ahlakı vardır. Taraflar buna riayet etmekle mükelleftir. Hep ifade ettiğimiz gibi, adil bir barışın kaybedeni olmaz. 

ERDOĞAN: ARABULUCULUĞA HAZIRIZ

1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti kurulmadan, bölgeye huzur gelmeyeceğine inanıyoruz. Türkiye olarak, tarafların talep etmesi halinde esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim. İsrail'den Filistin topraklarına yönelik bombardımanlarını, Filistinlilerden de İsrail'deki sivil yerleşimlere yönelik tacizlerini durdurmalarını istiyoruz. Gazze halkının ihtiyaç duyacağı insani yardım malzemelerinin tedariki konusunda da gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.