SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk arayışını sürdürüyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'a düzenlediği ziyaret sırasında Ukrayna ile Rusya arasında Türkiye'nin konumunu anlattı. Erdoğan, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk arayışını sürdürdüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan: Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk arayışını sürdürüyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'a düzenlediği ziyaret sırasında Ukrayna ile Rusya arasında Türkiye'nin konumunu anlattı. Azerbaycan merkezli haber ajansı APA'nın Arab News'e dayandırdığı haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasında adil bir barış için Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapma konusundaki istekliliğini dile getirdiği bildirildi.

Erdoğan, “Tarafları Türkiye'de birçok kez bir araya getirdik.Bunu tekrar yapıp, çözüm odaklı, dış etkilerden uzak bir süreç yönetimiyle barışın kapısını aralayabiliriz" dedi.

ERDOĞAN VE ZELENSKIY ARASINDA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 2024 yılının ocak ayında telefonda Ukrayna'da devam eden işgal girişimi ve saldırılar ile küresel ve bölgesel meseleleri ele almıştı. 

Görüşmede Ukrayna'da adil bir barışın sağlanmasının koşulları ve Türkiye'nin rolü ele alındı. Erdoğan, Ukrayna’da bir an önce ateşkesin sağlanması ve barış için faaliyet yürüteceklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu noktada Türkiye'nin gereken adımları atmaya ve barış görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu Cumhurbaşkanı Zelenskıy'a iletti.

Ayrıca görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunun yeniden yapılandırılarak çalışması için diplomatik temasları sürdürdüklerini bildirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.