SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan: Rusya ile sorunlar var

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Ermenistan ile Rusya arasındaki ilişkilerde bazı sorunlar olduğunu ve bunların çözümü için diyalog yürüttüklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan: Rusya ile sorunlar var

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, El Cezire TV'ye 30 Nisan 2024 tarihinde verdiği demeçte, Ermenistan ile Rusya arasındaki ilişkilerde bazı sorunlar olduğunu ve bunların çözümü için diyalog yürüttüklerini açıkladı.

Mirzoyan, "Ermenistan-Rusya ilişkileri bağlamında bazı sorunlar ve meseleler var ve evet bu konularda diyaloğumuz var. Aralarında tam karşılıklı anlayış gerektiren konular var ama bu tür sorunların her bakımdan var olduğuna inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Bakan, Ermenistan'ın halen KGAÖ üyesi olduğunu ancak örgütün mekanizmalarının çalışması gerektiğini kaydetti. Mirzoyan, "KGAÖ, üye devletlerin sınırlarını korumak için oluşturulmuş askeri-siyasi bir birliktir. Doğru cevabın bulunamaması Ermeni toplumunda soru işaretleri yarattı ve biz işlemeyen bir mekanizmanın parçası olmak istemiyoruz." dedi.

Mirzoyan, Ermenistan'ın Azerbaycan ve Türkiye ile tüm bölgesel ulaşım altyapılarının blokajını kaldırmaya hazır olduğunu da belirterek, "Ablukanın açılması halinde bunun sadece bölge ülkelerine ekonomik refah açısından fayda sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda daha da büyük bir hale geleceğine inanıyoruz. ekonomik refah açısından önemli bir faktördür." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.