SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ey Güzel Kırım konseri, geceye damga vurdu!

Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 81. yıl dönümüne ithaf edilen "Ey Güzel Kırım" konseri Ankara'da ses getirdi. Konserde Kırım Tatar yırları ve halk oyunları icra edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2025 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2025 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ey Güzel Kırım konseri, geceye damga vurdu!

Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından 15 Mayıs 2025 tarihinde saat 20.00’de CSO Ada Ankara Tarihi Salon'da, 18 Mayıs 1944 Sürgünü ve Soykırımı'na maruz kalan Kırım Tatarlarına adanan “Ey Güzel Kırım” özel konseri tertip edildi. Konsere başta Kırım Tatar diasporasından isimler başta olmak üzere çok sayıda sanatsever katılım sağladı.

Cem Gürdal’ın şefliğini üstlendiği topluluğun saz ve ses sanatçılarının yorumları ile dans gösterileri, seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Ey Güzel Kırım Konseri, Antlı Şehit Numan Çelebicihan’ın kaleme aldığı, Kırım Tatar millî marşı Ant Atkenmen’in söylenmesi ile başladı.

KIRIM TATAR YIRLARI TARİFSİZ ANLAR YAŞATTI

Gerçekleşen konserde Kırım, hem ağıtları ile hem de ayakta kalmak için gururla yaşattığı şen müzikleri ve dansları ile sahneye taşındı.

Topluluğun saz ve ses sanatçıları; “Bahçesaray Kaytarması”, “Ey Güzel Kırım”, “Port Artur’un Maalesi”, “Mishor Kızı”, “Uçma da Kargam”, “Qalaylı Qazan”, “Vatanım Kırım”, “Pamukçu Kız” ve “Bülbül” başta olmak üzere birçok Kırım Tatar yırını seslendirdi.

KIRIM TATAR HALK OYUNLARI İLGİYLE TAKİP EDİLDİ

Konser kapsamında, ayrıca Kırım Tatar halk oyunları sergilendi. “Bahçesaray Kaytarması”, “Tım Tım”, “Çoban Kaytarması”, “Ağır Ava” ve “Kaytarma” halk oyunları, büyük bir ilgiyle takip edildi.

Aynı zamanda sahnede ilk defa “Kırım Çiftetellisi” halk oyunu icra edildi.

MİSYONLARI; TÜRKÇE KONUŞULAN COĞRAFYALARIN MÜZİĞİNİ VE DANSINI TÜRKİYE’YE GETİRMEK

Konserin kapanış konuşmasında Gürdal, “Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu olarak biz; Türkiye’ye bütün Türkçe konuşulan coğrafyaların yırlarını, sözünü, müziğini, dansını getirmek için bir misyon edinmiştik. Buna aynen devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Gürdal, 25 Mayıs 2025 tarihinde Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu'nun 25 yılına özel bir konser gerçekleştireceklerini duyurdu.

Konser sonunda sanatçılar, alkışlarla sahneden uğurlandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.