SON DAKİKA
Hava Durumu

FBI'dan Çinli bilgisayar korsanları ile ilgili çarpıcı açıklama

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Çinli bilgisayar korsanlarının ABD'ye yönelik siber saldırılar konusunda pusuda beklediklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FBI'dan Çinli bilgisayar korsanları ile ilgili çarpıcı açıklama

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) faaliyet gösteren New York Post gazetesi, ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) Çinli bilgisayar korsanları hakkında yaptığı açıklamayı gündeme taşıdı. Gazetenin 19 Nisan 2024 tarihli haberinde, FBI tarafından Çinli bilgisayar korsanlarının ABD'ye yönelik siber saldırılar konusunda pusuda bekleğini açıkladığı belirtildi.

FBI Direktörü Christopher Wray, konuya ilişkin olarak ABD'deki Vanderbilt Üniversitesinde düzenlenen programda konuştu.

ÇİNLİ BİLGİSAYAR KORSANLARI TETİKTE

Wray, Çinli bilgisayar korsanlarının su arıtma tesisleri, enerji hatları, ulaşım ve bilgi teknolojisi gibi ABD'nin kritik altyapılarına saldırmak için tetikte olduklarını ve pusuda doğru anı beklediklerini ifade etti. FBI ve diğer federal yetkililerin sahne arkasında bu tehdide karşı koymak için çabaladığını anlatan Wray, Çin'in sivil altyapıya saldırarak panik oluşturmak ve halkın irade gücünü kırmak istediğini aktardı.

ÇİN'İN HEDEFİ ABD'NİN ARAŞTIRMALARI

Çin'in ABD endüstrisinden entelektüel mülk, teknoloji ve araştırmaları ele geçirmek için agresif şekilde çalıştığını belirten Wray, bu tehdidin artık kapıda olduğunu belirtti. Wray, 31 Ocak'ta ABD Temsilciler Meclisi üyelerine yaptığı konuşmada da benzer uyarıda bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.