SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya, Rusya ile imzaladığı anlaşmayı feshetti

Finlandiya, 2012 yılında Rusya ile imzaladığı Sınır Ötesi İşbirliği Anlaşması'nı feshetti. Hükumet, anlaşmanın 24 Ocak 2024 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya, Rusya ile imzaladığı anlaşmayı feshetti

Rusya'ya sınır olan kapılarını kapatan Finlandiya hükumeti, 30 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen Devlet Konseyi Toplantısında önemli bir karara imza attı. 2012 yılında Rusya ile imzaladığı Sınır Ötesi İşbirliği Anlaşması'nı feshetti. Finlandiya hükumeti, anlaşmanın 24 Ocak 2024'ta sona ereceğini bildirdi.

ESTONYA'DAN RUSYA'YA REST!

Suriye, Yemen, Irak, Afganistan'dan Rusya'ya gelen kaçak göçmenlerin Finlandiya'ya özellikle itildiğini belirten Helsinki hükumeti, tüm sınır kapılarını kapatmıştı. Baltık ülkelerinin aynı sorunu yaşadığına işaret eden Estonya da Rusya ile sınırlarını kapatabileceğini vurguluyor. Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna 30 Kasım 2023 tarihli bir demecinde, "Artık Rusya'ya seyahat edilmemesi şiddetle tavsiye ediliyor" dedi.

Kaçak göçmen sorunu yaşayan NATO üyesi ülke Finlandiya, 18 Kasım 2023 tarihinde Rusya'ya sınır olan kapılarını kapatma kararı aldı. İlk olarak ülkenin güneyindeki 4 sınır kapısını kapatan Finlandiya, Rusya'nın ülkeye nota göndermesinin ardından tek bir sınır kapısı dışında tüm kapıların kapatılacağını açıkladı. 

FİNLANDİYA RUSYA SINIRINDAKİ TÜM KAPILARINI KAPATACAK

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, Rusya'nın göçmenleri silah olarak kullandığını ve ülkeden göndermek için Finlandiya'ya ittiğini söyledi. Finlandiya'nın devlet televizyon kanalı YLE ile yaptığı röportajda Başbakan Orpo, "Gerekirse Finlandiya doğu sınırının tamamını kapatacak. Tüm sınır kontrol noktalarını kapatacak. İltica başvuruları başka bir yerden işleme alınacak" bilgisini verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.