SON DAKİKA
Hava Durumu

G7 Liderler Zirvesinden Çin’e Doğu Türkistan uyarısı

Japonya’nın Hiroşima şehrinde gerçekleştirilen G7 Liderler Zirvesinden Çin yönetimine Doğu Türkistan uyarısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7 Liderler Zirvesinden Çin’e Doğu Türkistan uyarısı

Japonya’nın 1955 senesinde atom bobası düşen Hiroşima şehrinde G7 Liderler Zirvesi 2023 gerçekleşti. 19-21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşen zirveye katılan Japonya, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada, İtalya, Ukrayna, Avrupa Birliği (AB), Endonezya, Hindistan, Güney Kore, Avustralya ve Vietnam'ın devlet başkanları Çin yönetimine Doğu Türkistan uyarısı yaptı.

G7 SONUÇ BİLDİRİSİNDE DOĞU TÜRKİSTAN VURGUSU

Zelensky'ın de katıldığı G7 Liderler Zirvesi, uzun bir sonuç bildirisi yayımladı. Enerjiden yapay zekaya pek çok alt başlıkta açıklamalar bulununan bildiride Doğu Türkistan meselesi unutulmadı. Bu kapsamda, G7 Liderler zirvesine katılan ülkeler, Çin'e Doğu Türkistan uyarısı yaptı ve bildiride "Zorla çalıştırmanın bizim için büyük endişe kaynağı olduğu Doğu Türkistan ve Tibet de dahil olmak üzere Çin'deki insan hakları durumuna ilişkin endişelerimizi dile getirmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

ÇİN  BİLDİRİDEN MEMNUN DEĞİL

G7 Liderler Zirvesinin, Çin’e yönelik yaptığı açıklamalar Çin hükumetini rahatsız etti. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, G7 Liderler Zirvesinde çıkan sonuç bildirisinin Çin'i hedef aldığı ve liderlerin Çin’e yönelik yaklaşımlarından hiç memnuniyet duyulmadığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.