SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürcistan'ın Paris Büyükelçisi, "Yabancı Ajan" yasası nedeniyle istifa etti

Gürcistan'ın Paris Büyükelçisi Goça Javakişvili, yabancı ajanlara ilişkin yasanın kabul edilmesi nedeniyle istifa etti

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gürcistan'ın Paris Büyükelçisi, "Yabancı Ajan" yasası nedeniyle istifa etti

Gürcistan'ın Paris Büyükelçisi Goça Javakişvili, yabancı ajanlara ilişkin yasanın kabul edilmesi nedeniyle istifa etti. Javakişvili, sosyal medya hesabından 9 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Gürcistan hükumetinde Rusya'yı destekleyecek tek bir kişi bile olmadığını ifade etti.

Diplomat, "yabancı ajanlar" hakkındaki yasanın kabul edilmesinin "belirli bir hedefe ulaşmak için bir tür taktik" olabileceğini dile getirdi. Aynı zamanda artık ülkenin mevcut siyasetindeki rolünü görmediğini de açıkladı.

Javakişvili, "30 yıl boyunca Gürcistan diplomasisinde görev yaptım ve 10 yıl boyunca Avrupa entegrasyonu konusunda ders verdim. Ayrıca öğrencileri Avrupa kültürünün ve geleceğin ülkesi olduğumuza ikna ediyorum. Avrupa bizim yerimizdir"  ifadelerini kullandı.

YABANCI AJAN YASA TASARISI

“Yabancı Nüfusun Şeffaflığı” yasa tasarısına göre yıllık gelirlerinin yüzde 20'den fazlasını yurt dışından sağlayan tüzel kişiler ve medya kuruluşları, Gürcistan için yabancı ajan olarak değerlendirilecek.

Gürcistan vatandaşları, kabul edilen bu yasanın Rusya'da medya kuruluşlarına yönelik uygulanan bir yasaya benzetti. Gürcistan'da tartışmaya neden olan yasa tasarısı, Rusya Federasyonu'nun kanunlarında da aynı şekilde mevcut. Rus kanunlarında da yurt dışından mali destek alan tüm kurum ve kişiler, "yabancı ajan" olarak kabul ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.