SON DAKİKA
Hava Durumu

Hindistan'da Rus ordusuna paralı asker devşiren kişiler tutuklandı

Hindistan'da Ukrayna'ya yönelik olarak iki yılı aşkın süredir sürdürdüğü işgal girişiminde yaşadığı ağır kayıplar sonrasında asker açığını kapatmakta zorlanan Rusya'ya paralı asker devşiren dört kişi tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hindistan'da Rus ordusuna paralı asker devşiren kişiler tutuklandı

Ukrayna'ya yönelik topyekûn işgal girişimi başlatan Rusya asker bulmakta zorlanıyor. 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'da on binlerce askerini kaybeden Rusya diğer ülkelerden asker devşiriyor.

Hindistan Merkez Soruşturma Bürosu tarafından 9 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Hindistan'da Rus ordusuna paralı asker sağlayan dört kişinin tutuklandığı bildirildi. Açıklamada tutuklananlardan birinin Rusya'da yaşadığı, tercümanlık yaptığı ve paralı asker toplama ağının kilit isimlerinden biri olduğu belirtildi. Tutuklanan ikinci kişinin ise Dubai'da paralı askerlerin vize almasına ve uçak bileti rezervasyonu yapmasına yardım ettiği aktarıldı.

YÜKSEK MAAŞ VAADİYLE İNSANLARI DEVŞİRİYOR

Diğer iki kişinin Hindistan'da yaşıdığı belirtilen açıkmalada, söz konusu iki kişinin Rusya'daki yüksek maaşlı işler hakkında internette ve sosyal ağlarında reklam oluşturarak insanları Rus ordusuna devşirmeye çalıştığı kaydedildi.

HİNTLİLERE RUS TUZAĞI

Öte yandan mart ayı başlarında Hintli yetkililer, ülkede büyük bir insan kaçakçılığı ağının ortaya çıkarıldığını, bu şebekenin gençleri çalışma vaadiyle Rusya'ya çektiğini ancak daha sonra onları Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamaya zorlayıp Ukrayna cephesine gönderdiğini bildirdi.

RUSYA NEPALLİLERİ BİLE RAHAT BIRAKMADI

Daha önce çok sayıda Nepal vatandaşının Rus ordusuna alındığı ve savaşta öldüğü bildirilmişti. Ocak ayının başlarında Nepal yetkilileri, Rusya ve Ukrayna'daki vatandaşlara çalışma izni vermeyi askıya aldı. Nepal, Rusya'nın Nepallileri askere almayı bırakmasını ve halihazırda işe alınmış olanları ülkelerine geri göndermesini talep etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.