SON DAKİKA
Hava Durumu

Hindistan, Ermenistan'a silah tedariki sağlıyor!

Hindistan ile Ermenistan arasındaki askerî alanda yaşanan müttefiklik ilişkisi devam ediyor. Hindistan geçen yıl Ermenistan'a hava savunma sistemi sattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hindistan, Ermenistan'a silah tedariki sağlıyor!

Ermenistan, Hindistan'dan 600 milyon dolar değerinde 15 adet Akaş hava savunma sistemi satın aldı. Hindistan merkezli haber ajansı ANI, Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Randhir Jaiswal'dan konuya ilişkin demeç aldı.

Hindistan Dışişleri Bakanı Sözcüsü Jaiswal, Hindistan'ın Ermenistan'a silah tedariki hakkında yorum yaparken, "Hem Azerbaycan hem de Ermenistan ile çok iyi ilişkilerimiz var." açıklamasını yapmakla yetindi.

HİNDİSTAN, ERMENİSTAN'A NEDEN SİLAH TEDARİK EDİYOR?

Ermenistan, Karabağ Savaşı'nda uğradığı ağır yenilginin ardından askerî modernizasyon üzerinde çalışmalara başladı. Tarihi müttefiki Rusya ile bağlarını koparan Ermenistan, silah tedariki hususunda yönünü Fransa ve Hindistan gibi yeni ülkelere çevirdi. Erivan yönetimi, 2023 yılında Hindistan'dan büyük miktarda yeni silah siparişi verdi.

ERMENİSTAN, HİNDİSTAN'DAN ÇEŞİTLİ SİLAHLARI TEMİN EDİYOR

Temmuz 2023'te Hindistan'ın yerli üretim Pinaka roket sisteminin ilk ihracatı, Ermenistan'a yapıldı. Silah sistemleri, İran üzerinden Ermenistan'ın güney sınırına nakledildi. Pinaka, 40 kilometrelik menzili, Sovyet tasarımı bazı roket sistemleriyle karşılaştırıldığında nispeten kısa olsa da etkisi açısından "Hint tarzı HIMARS" olarak biliniyor. ABD'nin geliştirdiği HIMARS sistemleri, hafif çoklu roketatar sistemi olarak tanınıyor. Ermenilerin Pinaka satın alımının değeri ise 260 milyon dolar olarak açıklandı.

Ağustos 2023'te ise Ermenistan, Hindistan'dan Gelişmiş Çekili Topçu Silah Sistemlerinin (ATAGS) ilk sevkiyatını teslim aldı. Erivan'ın 155,5 milyon dolar maliyetle bu yönde 84 silah sipariş ettiği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.