SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde en az 26 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütünün Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki yuvalarını bir bir imha etti. Milli Savunma Bakanlığı, 23 Aralık’tan bugüne en az 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak ve Suriye'nin kuzeyinde en az 26 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye Cumhuriyeti, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki hain saldırısında şehit olan askerlerini sonsuzluğa uğurluyor. Milli Savunma Bakanlığı, 22 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirdiği açıklama ile 6 Türk askerinin şehit olduğunu belirtmişti. Bakanlık, 23 Aralık'ta ise Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 6 Mehmetçiğin daha şehit olduğunu açıkladı. Böylece bölgede toplam şehit sayısı 12'ye yükseldi.

IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNDE 26 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, bugün Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki  terör hedeflerine yönelik hava harekatları kapsamında en az 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili bilgi notunda şunları dile getirdi:

“23 Aralık 2023 tarihinde Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki  terör hedeflerine yönelik hava harekâtlarında ilk belirlemelere göre en az 26 terörist etkisiz hâle getirildi. Hava harekâtlarının sonucuna ilişkin hedef kıymetlendirme çalışmaları devam ediyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.