SON DAKİKA
Hava Durumu

İrlanda, TikTok'a 368 milyon euro ceza kesti

Avrupa ülkesi İrlanda, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'a, çocuklara yönelik veri gizliliğinin ihlali nedeniyle 368 milyon euro ceza kesti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2023 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2023 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İrlanda, TikTok'a 368 milyon euro ceza kesti

Avrupa ülkesi İrlanda, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'a, çocuklara yönelik veri gizliliğini ihlal etmesi gerekçesiyle 368 milyon euro ceza kesti. İrlanda Verileri Koruma Komisyonu 15 Eylül 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Çin merkezli popüler kısa video paylaşım uygulaması TikTok'un, çocuklarla ilgili verileri korumadığı gerekçesiyle bu cezaya çarptırıldığını bildirdi.

TİKTOK'A 368 MİLYON EURO PARA CEZASI

Komisyon, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'a, veri gizliliği kurallarını ihlal ettiği gereçesiyle 368 milyon euro para cezası verdiğini ve sosyal medya platformunu 2020'nin ikinci yarısına ait ihlallerden dolayı kınadığını açıkladı.

TİKTOK, ÇOCUKLARIN ZİHİNSEL GELİŞİMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

İrlanda komisyon soruşturmasında, TikTok ayarlarının, kişisel verilere izin verilmemesine rağmen platforma erişim sağlayan 13 yaşın altındaki çocuklar için de risk oluşturduğu uyarısı yapıldı. Ayrıca çocukların zihinsel gelişimi ve sağlığını olumsuz etkilediği kaydedildi.

TİKTOK, İNSANLARIN VERİLERİNİ ÇİN YÖNETİMİ İLE PAYLAŞIYOR!

Daha önce uygulamanın sahibi olan Çinli ByteDance şirketinin, kullanıcıların kişisel verilerini Çin yönetimi ile paylaştığı ve insanların izinsiz verilerini topladığı ortaya çıkmıştı. Avrupa Birliği'nin (AB) tüm kurumları, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, Yeni Zelanda, Belçika, Danimarka, ABD ve Tayvan TikTok'u yasaklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.