SON DAKİKA
Hava Durumu

Japon gazeteci, ülkesindeki PKK yapılanması deşifre ediyor

PKK terör örgütü Japonya'da yapılanmaya devam ediyor. Japon gazeteci Ishii Takaaki ülkesindeki PKK yandaşlarının örgütlenmesini deşifre etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japon gazeteci, ülkesindeki PKK yapılanması deşifre ediyor

Terör örgütü PKK'nın Japonya'da "kültür kurumu" adı altında faaliyet yürüttüğüne dair sosyal medyada artan paylaşımlar sonrasında Japon gazeteciler ve ülkede yaşayan Türkler konuyu gündeme taşımaya devam ediyor. PKK terör örgütü yapılanmasından rahatsız olan Japon gazeteci konuya ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

PKK JAPONCA PROPAGANDA FAALİYETİ YÜRÜTÜYOR

PKK terör örgütününe bağlı olduğu tespit edilen hesaplar, Japonya'ya özgü 'manga' tarzında broşürlerle ülkede Japonca propaganda faaliyeti yürütüyor. Japon Gazeteci Ishii Takaaki ise, ülkesindeki PKK yandaşlarının örgütlenmeye faaliyeti yürüttüklerini deşifre ediyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA AİT SEMBOLLER MEYDANDA

Takaaki konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Japonya'da Kürt halkı Saitama vilayetindeki bir parkta Nevruz adlı bir festival düzenlemeyi planlıyor. 2023 festivalinde terör örgütü PKK'nın bayrağını ve lideri Öcalan'ın fotoğrafını taşıdılar. Bir gazeteci olarak Japon yetkililere seslendim ve terör örgütlerinin faaliyet göstermesinin tuhaf olduğunu bildirdim" ifadelerini kullandı.

JAPON GAZETECİDEN TÜRK HALKINA UYARI

Öte yandan Türk devleti ve halkını bu konuda uyarmak istediğini belirten Takaaki, "Ancak Japonya'nın Saitama Eyaleti'nde Saitama halkı bunu anlamaya çalışırken sinirlenmeye başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki dostlarımı bu konuda bilinçlendirmek isterim" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.