SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada seçimlerine müdahale eden Çin'e soruşturma başlatıldı

Kanada yargısının, Çin'in son iki federal seçime müdahale ettiği iddiasıyla soruşturma başlatacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada seçimlerine müdahale eden Çin'e soruşturma başlatıldı

Kanada, Çin'in son iki federal seçime müdahale ettiği iddialarına yönelik soruşturma başlattı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, bağımsız bir özel raportörün Çin'in son seçimlere müdahale ettiği iddiasını soruşturacağını bildirdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından atanan özel müfettiş, Kanada'daki 2019 ve 2021 federal seçimleriyle ilgili gizli raporları inceleyecek ve gelecekteki seçimler için önerilerde bulunacak. Kanada Parlamentosundaki diğer siyasi parti liderleri ise Çin'e kamu soruşturması çağrısında bulunduğu belirtildi.

KANADALI ÖZEL RAPORTÖR, ÇİN'İ SORUŞTURACAK

6 Mart 2023 tarihinde Kanada'nın başkenti Ottawa'da gazetecilere konuşan Başbakan Trudeau, Kanada'nın egemenliğine meydan okuyan bu tür girişimlerinin endişe verici olduğunu ve Kanadalıları derinden etkilediğini vurguladı. Trudeau, Çin'in seçimlere müdahele etmesiyle ilgili, "Geniş bir yetkiye sahip olacak ve müdahalelerle mücadele ve demokrasimizi güçlendirme konusunda uzman tavsiyelerinde bulunacak bağımsız bir özel raportör atayacağım" ifadelerini kullandı. Raportörün henüz seçilmediğini belirten Trudeau, atamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını bildirdi.

ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ SON İKİ FEDERAL SEÇİME MÜDAHALE ETTİ

Globe and Mail gazetesinde ve yayın kuruluşu Global News'de geçtiğimiz haftalarda, Kanada istihbarat kaynaklarından sızdırılan bilgilere dayanan bir dizi haber, Çin Komünist Partisinin son iki federal seçime müdahale etme iddialarını ortaya atmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.