SON DAKİKA
Hava Durumu

Kenan Kaplan: Ukrayna Parlamentosundan Çerkes Soykırımı'nı kabul etmesini talep ediyoruz

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti’nin ilanının 105. yıldönümüne ithafen uluslararası konferans düzenlendi. Konferans katılımcılarına hitap eden Birleşik Çerkesya Konseyi Genel Başkanı Kenan Kaplan, " Çerkes halkı, bağımsız Çerkesya Cumhuriyeti kurulana kadar mücadeleye devam edecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kenan Kaplan: Ukrayna Parlamentosundan Çerkes Soykırımı'nı kabul etmesini talep ediyoruz

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konferansta, Rusya'nın baskılarına maruz kalan tüm halkların geleceği konuşuldu.

Konferansta tarihi meselelerin yanında işgalci Rusya’nın Ukrayna'ya karşı saldırganlığı ayrıca Rusya'nın sınırları içinde ve dışında baskılara maruz kalan tüm halkların bir an evvel kurtulmaları, bağımsızlıklarına kavuşmaları yönünde görüşmeler yapıldı. Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev ve Birleşik Çerkesya Konseyi Genel Başkanı Kenan Kaplan konferansta katılımcılara hitap etti.

“ÇERKES ULUSU, MÜCADELESİNE BAĞIMSIZ ÇERKESYA CUMHURİYETİ KURULANA KADAR DEVAM EDECEKTİR”

Rusya’nın yüzyıllardır Kafkasya halklarına zulmettiğine dikkat çeken Birleşik Çerkesya Konseyi Genel Başkanı Kenan Kaplan, “Çerkes ulusu, yüzyıllarca süren mücadeleleri sonucunda Rusya Çarlığı tarafından soykırıma ve sürgüne uğratılmıştır. Anayurtlarını terk etmek zorunda bırakılmışlardır. Bugün dünyanın 40 ülkesinde sürgün hayatı yaşamaktadırlar. Çerkes ulusu, varlık mücadelesini tarihi Çerkesya toprakları üzerinde Bağımsız Çerkesya Cumhuriyeti kurulana kadar sürdürecektir. Çerkes ulusunun yaşadıklarının bir benzerini Ukrayna ulusu ve Ukrayna devleti yaşıyor. Kuzey Kafkasya halkları, verecekleri ortak mücadele ile bağımsızlıklarını teker teker kazanacaklar. Emperyal ve faşist Rusya'dan haklarını sonuna kadar alacaklardır. Ukrayna Parlamentosundan Çerkes Soykırımı'nı kabul etmesini talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.