SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump: Savaş sona erdiğinde Ukrayna ve Rusya ile iş yapacağız

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna ile Rusya arasında savaşın sona ermesinin ardından her iki ülkeyle de iş yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2026 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2026 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump: Savaş sona erdiğinde Ukrayna ve Rusya ile iş yapacağız

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre ara seçimlerinde oy kullandıktan sonra Florida eyaletinin Palm Beach kentinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ukrinform’un aktardığına göre Trump, enerji sektöründe Rusya ile olası iş birliğine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, “Rusya ve Ukrayna’nın bir anlaşmaya vardığı bir duruma geri dönmek istiyoruz; o zaman her ikisiyle de iş yapabiliriz.” dedi.

Trump, “Bu savaş sona erdiğinde Ukrayna ve Rusya ile iş yapacağız.” ifadelerini kullandı.

OLEŞKI’DAKİ İNSANİ ATEŞKES DE GÜNDEME GELDİ

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Melania Trump da işgal altındaki Oleşkı kentindeki sivillerin kurtarılması amacıyla sağlanan insani ateşkese değindi. Papa 14. Leo’nun girişimi desteklemesini olumlu karşıladığını belirten Melania Trump, sürecin planlandığı şekilde ilerlemesini umduğunu ifade etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşüp görüşmediği sorulduğunda ise her ikisiyle de anlaşmaların imzalandığını söyledi.

Donald Trump, eşinin müzakere sürecindeki rolünü değerlendirirken, “Bence şu anda profesyonellerden daha iyi iş çıkarıyor. Bir ateşkes sağladı. Bu, çocuklarla, insanlarla ve yaşlılarla ilgili bir mesele.” ifadelerini kullandı.

GEÇİCİ YEREL ATEŞKESİN 29 EKİM’DE BAŞLAMASI PLANLANIYOR

Beyaz Saray, Melania Trump’ın arabuluculuğunda Ukrayna ile Rusya’nın, işgal altındaki Herson bölgesine bağlı Oleşkı’da geçici yerel ateşkes konusunda anlaştığını duyurmuştu. İnsani yardımın ulaştırılması ve sivillerin tahliyesine imkân sağlanması amacıyla hazırlanan düzenlemenin 29 Ekim 2026’da yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

Anlaşma kapsamında Ukraynalı ve Rus sivil temsilcilerin kent sakinlerini birlikte ziyaret ederek ihtiyaçlarını belirlemesi, ayrılmak isteyenlere kendi tercihleri doğrultusunda ulaşım ve lojistik destek sağlanması öngörülüyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.