SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, Eskişehir Kırım Derneğini ziyaret etti

Kırım Tatarlarının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Eskişehir Kırım Derneğini ziyaret ederek Eskişehir'de yaşayan Kırım Tatarları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, Eskişehir Kırım Derneğini ziyaret etti

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 24 Nisan 2024 tarihinde başladığı Türkiye ziyaretinde, başkent Ankara'da gerçekleştirdiği temaslar sonrasında bugün Eskişehir'de görüşmelerde bulundu.

25 Nisan 2024 tarihinde ilk olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ile bir araya gelen Kırımoğlu, daha sonra Eskişehir'e giderek, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşmelerde bulundu. Eskişehir programı kapsamında kendi adını taşıyan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Tatar Müzesi'ne de bir ziyarette bulunan Efsanevî lider, daha sonra Eskişehir Kırım Derneğinde Dernek Başkanı Recep Şen, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Eskişehir'de yaşayan Kırım Tatarlarıyla bir araya geldi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un da katılım gösterdiği programda Kırımoğlu'na; Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkan Yardımcısı Aliye Çıtak, Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun yardımcısı Şevket Usmanov ile Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar eşlik etti.

Dernekte gerçekleştirdiği konuşmasında Kırımoğlu, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 80. yıl dönümü münasebetiyle Eskişehir'de 18 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak olan geniş katılımlı anma etkinliğine katılım çağrısında bulundu.

Rus işgali altındaki Kırım ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki mevcut durumu değerlendiren Kırımoğlu, ayrıca katılımcıların sorularını cevapladı. Kırım Tatar halkının millî lideri, burada gerçekleştirdiği kısa söyleşide Kırım'ın işgalden kurtarılarak, yeniden Kırım Tatarlarının olacağını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.