SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC'de Türkiye'deki seçimler için sandıklar kuruldu

KKTC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 142 bin Türk vatandaşın Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt'ta kurulacak sandıklarda oy kullanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC'de Türkiye'deki seçimler için sandıklar kuruldu

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekiliği Genel Seçimleri için 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Seçim heyecanı yaklaşırken oyların nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları oy pusulasına damga vuracak. 

KKTC'DE 142 BİN TÜRK OY KULLANACAK

KKTC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu yaklaşık 142 bin Türk seçmenin Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt kentlerinde kurulacak sandıklarda oy kullanacağını söyledi. Büyükelçilik binasında basına açıklama yapan Feyzioğlu, Lefkoşa ve Gazimağusa kentlerinde 27 Nisan-9 Mayıs'ta, Güzelyurt'ta ise 29 Nisan-1 Mayıs'ta oy kullanılacağını söyledi. Saat 09.00-21.00 saatleri arasında yapılacak oylamaya ilişkin Feyzioğlu şunları aktardı:

"Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. KKTC'de bulunan yaklaşık 142 bin seçmen, Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt'ta oy kullanabilecek. Seçmen vatandaşlarımızın burada veya sınır kapılarında oy kullanmaları için Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) şartı olan 2 Nisan'a kadar yaşadıkları adres olarak KKTC'yi göstermeleri ve Yurt Dışı Seçim Listesi'nde adlarının bulunması gerekmektedir"

Oy verme işlemeleri sözü edilen kentlerde, (Lefkoşa'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, Gazimağusa'da Doğu Akdeniz Üniversitesi Lala Mustafa Paşa Spor Salonu'nda ve Güzelyurt'ta Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’nda) gerçekleşecek.

Büyükelçi Feyzioğlu, 13 gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa'daki konsoloslukların, vatandaşların geçici kimlik ve pasaport işlemleri için açık olacağını duyurdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.