SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore lideri, Rusya'dan hangi hediyelerle dönüyor?

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un 6 gün süren Rusya ziyareti ve Putin görüşmesinden çeşitli hediyelerle ayrıldı. Putin-Kim Jong Un görüşmesinde perde arkasında hangi silah anlaşmalarının yapıldığı ise halen merak konusu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore lideri, Rusya'dan hangi hediyelerle dönüyor?

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un 6 gün süren Rusya ziyareti ve Putin görüşmesinden çeşitli hediyelerle ayrıldığı öğrenildi. Reuters'ın 18 Eylül 2023 tarihinde aktardığına göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya ziyaretinden silahlı insansız hava araçları da dahil olmak üzere bir dizi hediye ile ülkesine döndü.

PUTİN, KİM JONG UN'A RUS YAPIMI BİR TÜFEK VERDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Federasyonu'nun savaş suçlusu lideri Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Kim Jong Un'a "en yüksek kalitede" Rus yapımı bir tüfek verildiğini bildirdi. Ayrıca Kim Jong Un'un, bu hediyeye Kuzey Koreli ustalar tarafından yapılmış bir tüfekle karşılık verdiğini aktardı.

Öte yandan, Rus haber servisleri, Putin'in ayrıca uzayda giyilen uzay giysisinden bir eldiveni Kim Jong Un'a hediye ettiğini kaydetti. Ayrıca, Rusya'nın Primorsky Bölge Valisi Oleg Kozhemyako'nun, Kim Jong-Un'a saldırı operasyonları için tasarlanmış, göğsü, omuzları, boğazı ve kasıkları koruyan bir dizi modern, hafif vücut zırhı hediye ettiğini aktardı.

HANGİ SİLAHLAR VERİLDİ?

Rus medyası, Kim Jong Un'a beş adet tek yönlü saldırı uçağı ve Ukrayna'daki savaşta yaygın olarak kullanılan bir Sardunya-25 tipi keşif uçağının hediye edildiğini de bildirdi. Ayrıca, silahlı insansız hava araçlarının da verildiği iddia edildi. Uluslararası kamuoyunda ise Kim Jong Un'un Rusya'dan aldığı bu hediyelerin bile tek başına BM yaptırımlarını ihlal ettiği vurgulandı.

RUSYA, KUZEY KORE'DEN İŞÇİ GETİRECEK

Rusya'nın ise Kuzey Kore'den hangi silahları tedarik ettiği veya edeceği ise henüz medyaya yansımadı. Ancak, Putin-Kim Jong Un görüşmesinden bazı bilgiler yayıldı. Buna göre, Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna toprakları üzerinde devam ettiği yasa dışı inşaat vs. çalışmaları için Kuzey Kore'den işçi tedarik edeceği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.