SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya'da Bahmut'tan getirilen Ukrayna bayrağı göndere çekildi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün NATO çatısı altındaki Vilnius Zirvesi'ne geldi. Zelenskıy, başkent Vilnius'taki Ukrayna'ya destek konserinin açılışında konuştu. Konserde, Bahmut'tan getirilen Ukrayna bayrağı göndere çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya'da Bahmut'tan getirilen Ukrayna bayrağı göndere çekildi

Aylardır beklenen Ukrayna konulu tarihi NATO Liderler Zirvesi dün Litvanya'da başladı. 31 NATO üyesi ülkenin yanında, İsveç, Güney Kore, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda liderlerinin bir araya geldiği Vilnius Zirvesi'ne, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Ukrayna heyeti de katıldı.

"UKRAYNA'YA YENİ SİLAH TESLİMATI, NATO'YA ÜYELİK DAVETİ VE UKRAYNA İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, NATO Liderler Zirvesi'ndeki görüşmeler öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Bugün tartışılması gereken 3 önemli konu var. Ukrayna'ya yeni silah teslimatı, NATO'ya üyelik daveti ve Ukrayna için güvenlik garantileri" değerlendirmesini yaptı.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY, UKRAYNA'YA DESTEK KONSERİNE KATILDI

Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki Ukrayna'ya destek konserinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, zirveye; Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda çözüme ve hiçbir zaman saldırgan bir devlete itibar etmeyen güçlü bir NATO’ya olan inancıyla geldiğini vurguladı.

 Image

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Bu inancın hak ettiğimiz çözümlere olan güvene dönüşmesini istiyorum. Her bir askerimiz, her bir vatandaşımız, her bir annemiz, her bir çocuğumuz bunu bekliyor. Peki bu büyük bir dilek mi? NATO, Ukrayna'ya güvenlik sağlayacak. Ukrayna NATO'yu daha güçlü kılacak" ifadelerini kullandı. 

BAHMUT'TAN GETİRİLEN UKRAYNA BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

Zelenskıy, Ukrayna'nın Rusya ile sıcak çatışma sürdürdüğü Bahmut bölgesinden Ukrayna bayrağı getirdiğini belirterek, “Bugün burada, Vilnius'ta Bahmut'tan bir savaş bayrağı var. Avrupa'nın en belirleyici savaşlarından biri orada gerçekleşti. Bu bayrak, Litvanyalıların bir daha ne Vilnius televizyon kulesinin yakınında ne de başka bir şehirde Ruslarla savaşmak zorunda kalmayacağı anlamına geliyor” dedi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın konuşmasının ardından Bahmut'tan getirilen bayrak Ukrayna Milli Marşı ile göndere çekildi. 

Image

VİLNİUS ZİRVESİ BUGÜN KAPANIŞINI YAPACAK

Vilnius Zirvesi'nde Ukrayna'nın NATO üyeliği süreci, Ukrayna'ya verilecek askeri destek paketi ve NATO standartlarındaki teçhizatı, NATO'nun Rusya'ya karşı 3 bölgede yürüteceği savunma ve caydırıcılık hususundaki gizli planları masaya yatırılıyor. Zirvenin ikinci gününde de liderler ikili görüşmeler yapıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.