SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya'dan Rus devlet şirketi Rosatom'a yönelik yaptırım çağrısı

Litvanya Cumhurbaşkanı, işgalci Rusya'ya yönelik yaptırımlar bağlamında, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'a yaptırım uygulanması gerektiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2023 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2023 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya'dan Rus devlet şirketi Rosatom'a yönelik yaptırım çağrısı

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda, AB üyesi ülkelerin Ukrayna'ya saldıran işgalci devlet Rusya'ya yönelik yaptırımları bağlamında, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Yönetim Kuruluna yaptırım uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

"ROSATOM YÖNETİM KURULU'NA DA YAPTIRIM UYGULANMALI"

Nauseda, AB üyesi ülkelerin, Rusya'ya yönelik yaptırımların delinmesini önleyecek ve ilave kısıtlayıcı tedbirler getirecek 11'inci yaptırım paketini onayladıklarını hatırlatarak "Bu önemli ancak çok da büyük olmayan bir adım. 12'inci yaptırım paketini bekliyoruz. Bunu tekrarlamaktan yorulmayacağım, Rosatom'un cezalandırılması gerekiyor. Rosatom Yönetim Kurulu'na da yaptırım uygulanmalı" dedi.

"YAPILANLAR KABUL EDİLEMEZ"

Ayrıca Nauseda, işgalci Rusya'nın ve Rosatom'un tüm Avrupa'yı tehdit eden davranışları olduğuna dikkat çekti. Litvanya Cumhurbaşkanı, Ukrayna'daki Zaporijjya Nükleer Santrali'nde güvenlik tehlikesi yaşandığını ve bu yapılanların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.