SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan Başbakanı Orban'dan ADF'de Ukrayna'ya yönelik kritik açıklama

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamındaki "ADFLeadersTalks" paneline konuşmacı olarak katıldı. Orban açıklamaları ile Ukrayna’ya olan tutumu konusunda geri adım atmadığını bir kez daha gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan Başbakanı Orban'dan ADF'de Ukrayna'ya yönelik kritik açıklama

Macaristan Başbakanı Victor Orban, 1 Mart’ta başlayan ve 3 gün sürecek Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamındaki "ADFLeadersTalks" paneline konuşmacı olarak katıldı. Açıklamasında Türkiye ile ilişkilere ve 2 yıldır devam eden Ukrayna’ya yönelik işgal girişimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ORBAN ŞAŞIRTMADI:  RUS YANLISI TUTUMUNU SÜRDÜRÜYOR!

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Ukrayna’da iki yıldır devam eden Rus işgal girişimine ilişkin yorumunda çok yönlü bakmak gerektiğini söyleyerek "Ben zamanın Rusya'dan yana işlediğini düşünüyorum ve zaman geçtikçe AB ve Ukrayna kaybetmekte, Rusya ise daha çok avantaj sağlamakta. Dolayısıyla ben diyorum ki bir an önce ateşkes olsun ve iki taraf da bir an önce barış müzakerelerine başlasın" dedi.

"TÜRKİYE İLE MACARİSTAN ARASINDA BİR BARIŞ DİLİ KONUŞULUYOR"

Macaristan Başbakanı Victor Orban, "Bizler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seviyoruz. Bir başka olgu ise Türkiye ile Macaristan arasında bir barış dili konuşuluyor" ifadelerini kullandı. Orban, Türkiye’nin göç konusundaki rolünün çok önemli olduğuna işaret ederek "Türkiye olmasaydı şu anda Avrupa, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tamamıyla istikrarını kaybetmiş olurdu. Erdoğan bir yerde Avrupa kıtasını kurtardı. Neredeyse son sekiz yıldır da bu görevi üstlenmekte. Dolayısıyla Türkiye'deki güçlü liderlik olmasaydı hepimizin başı belada olurdu Avrupa'da, bunu söyleyebilirim. Dolayısıyla Avrupa'da herkes Türkiye'ye minnet duymakta ve duymalıdır da zaten" dedi.  Ayrıca Orban, AB’nin göç hususunda Türkiye’ye verdiği sözleri tam olarak yerine getirmediğine de ifadelerinde yer verdi.

MACARİSTAN AB DÖNEM BAŞKANLIĞINI ALACAK

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Macaristan’ın bu yılın ikinci yarısında Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını alacağını da paneldeki konuşmasında dile getirdi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.