SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan ile İsveç savunma sanayi anlaşması imzalayacak

Macaristan Başbakanı Victor Orban, 23 Şubat 2024 tarihinde başkent Budapeşte'de İsveçli mevkidaşı Ulf Kristersson ile yapacağı görüşme öncesinde iki ülke arasında savunma sanayi anlaşması imzalanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan ile İsveç savunma sanayi anlaşması imzalayacak

Victor Orban başbakanlığındaki Macaristan'ın, İsveç'in NATO üyeliği konusundaki kararı gündemdeki yerini korurken, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson görüşmesi 23 Şubat 2024 tarihinde başkent Budapeşte'de yapılacak. Görüşme öncesinde Macaristan Başbakanı Orban, İsveçli mevkidaşı ile anlaşmaya imza atacaklarını duyurdu. 

MACARİSTAN İLE İSVEÇ SAVUNMA SANAYİ ANLAŞMASI İMZALAYACAK

Orban, Macaristan ile İsveç arasında sanayi anlaşması imzalanacağını belirtti. Macaristan devlet radyosuna açıklamada bulunan Orban, "Bütün bekleyen konuları kapatacağız ve Macaristan'ın büyüklüğü göz önüne alındığında ciddi bir savunma sanayi anlaşması imzalayacağız ve ayrıca askeri işbirliğine ilişkin bazı kararları veya hedefleri de ortaya koyacağız" dedi. 

Orban ve Kristersson görüşmenin ardından ortak basın açıklamasında bulunacak. Diğer yandan 26 Şubat 2024 tarihinde Macaristan parlamentosunda İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin oylama görüşmenin gündeminde yer alacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.