SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Neçirvan Barzani: Bağdat ile yeni bir sayfa açmaya hazırız

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak’ta yapılacak milletvekili seçimleri sonrası Bağdat ile yeni bir sayfa açmaya hazır olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Neçirvan Barzani: Bağdat ile yeni bir sayfa açmaya hazırız

Kuzey Irak’ın başkenti Erbil’de konuşan Neçirvan Barzani, seçimlerin IKBY için büyük bir önem taşıdığını belirtti. Barzani, “Iraklı tarafların anayasayı uygulamaması nedeniyle bugün bu sorunlar yaşanıyor” dedi.

BAĞDAT’A ÇAĞRI

Bağdat’ı anayasayı ihlal etmekle suçlayan Barzani, “Seçimlerden sonra Bağdat ile yeni bir sayfa açmaya ve anayasanın bütün yükümlülüklerini yerine getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı. IKBY’de 4 yıldan fazladır yaşanan ekonomik kriz konusuna da değinen Barzani, “Daha iyi bir ekonomiye doğru adımlar atıyoruz ve memur maaşlarına yapılan kesintiye son vereceğiz” dedi.
Barzani konuşmasında ayrıca, Kürt taraflarını seçimlerden sonra Bağdat’ta ortak tutum sergilemeye çağırdı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.