SON DAKİKA
Hava Durumu

Norveç'ten Ukrayna'ya C-UAS hava savunma sistemi

Norveç şirketi Kongsberg Defence & Aerospace, Ukrayna'ya hibe edilecek olan hava savunma sistemlerinin teslimatı için Uluslararası Ukrayna Fonu ile sözleşme imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Norveç'ten Ukrayna'ya C-UAS hava savunma sistemi

Norveç merkezli şirket Kongsberg Defence & Aerospace ile Uluslararası Ukrayna Fonu (IFU) arasında 56 milyon sterlin bedelinde bir sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında Ukrayna'ya, Karşı Mürettebatsız Hava Sistemleri (C-UAS) tedarik edilecek. Norveç’in Ukrayna’ya teslim edeceği askeri sistem, havadaki bir tehdidi fiziksel olarak yok edebilecek veya başka bir şekilde devre dışı bırakabilecek.

NORVEÇ'TEN UKRAYNA'YA ANTİ DRON SİSTEMİ

Kongsberg Defence & Aerospace Başkanı Eirik Lie, "Bu sözleşme, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için önemli bir yetenek artışı sağlayacak ve halkını koruma ve ülkelerini hava tehditlerine karşı savunma yeteneklerini destekleyecek" açıklamasını yaptı. Lie, anti dron sistemlerinin Ukrayna nüfusunun ve altyapısının korunmasına yardımcı olacağını belirtti.

ULUSLARARASI UKRAYNA FONU

Uluslararası Ukrayna Fonu (IFU), Birleşik Krallık ve uluslararası ortaklar tarafından uzun vadede Ukrayna'ya askeri destek sağlamayı amaçlayarak gerekli teçhizatı tedarik etmek ve bunları Ukrayna'ya hızlı bir şekilde teslim etmek için kurulmuştur. Norveç ve Birleşik Krallık, fona katkıda bulunan birçok ülke arasında yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.