SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonyalı çiftçiler Varşova'yı karıştırdı!

AB'nin Yeşil Mutabakat programından çekilmesini ve Ukrayna'dan tahıl sevkiyatının durdurulmasını talep eden Polonyalı çiftçiler, ülkede krize neden oldu. Çiftçiler hükûmet binası önünde AB bayrağını çiğneyerek protesto gösterisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonyalı çiftçiler Varşova'yı karıştırdı!

Rusya ambargosu altında kalan ve ilgili ülkelere tahıl ihraç edemeyen Ukrayna'nın Avrupa üzerinden yaptığı sevkiyatı eleştiren Polonyalı çiftçiler, ülkede krize neden oldu. Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikasından şikayetçi olan Polonyalı çiftçiler, 7 Mart 2024 tarihinde hükûmet binası önünde protesto gerçekleştirdi.

POLONYALI ÇİFTÇİLER HÜKÛMET BİNASI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Polonya Başbakanı Donald Tusk'ın ofisinin önünde toplanan çiftçiler, Varşova'nın AB'nin Yeşil Mutabakat programından çekilmesi ve Ukrayna'dan tahıl sevkiyatının durdurulması için talepte bulundu. Başkent Varşova'ya traktörlerle giren çiftçiler yolları kapatmakla kalmadı, hükûmet binasının önünde üzerinde çiftçi yazan sembolik tabutu yaktı. Ayrıca çiftçiler, tepkilerini AB bayrağını çiğneyerek gösterdi. Çiftçiler polis müdahalesine havai fişek ve sis bombasıyla karşılık verdi.

Dünya üzerinde yoksul ülkelere tahıl ihraç eden Ukrayna, Rusya'nın saldırıları yüzünden gerekli sevkiyatı yapamıyor. Polonyalı çiftçiler, Ukrayna'nın tahıl sevkiyatını engellemek için Ukrayna huhubatını yollara döküyor. 

POLONYALI ÇİFTÇİLER CEZALANDIRILACAK

Polonya İçişleri Bakanlığı Başkanı Marcin Kiyervinskıy, 28 Şubat 2024 tarihli açıklamasında, Ukrayna tahıllarının dökülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etmişti. Polonya Radyosundan verilen bilgiye göre Kiyervinskıy, "Birçok yerde meydana gelen, nakliye sırasında tahılın etrafa saçılması kabul edilemez. Bu tür durumlara polis müdahale edecek ve suçlular tutuklanacaktır. Elbette bu bir suçtur. Polis ve Donald Tusk hükûmeti kamusal alanda bu tür anarşizme izin vermeyecektir" açıklamasında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.