SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin zafer meşalesini yakamadı: Sözde seçimin sonuçları tanınmıyor!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya'nın işgal altındaki topraklarda gerçekleştirdiği yasa dışı seçimlerin sonuçlarını tanımayacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin zafer meşalesini yakamadı: Sözde seçimin sonuçları tanınmıyor!

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 15-17 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinin sonucuna tepki gösterdi. Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısına katılan Bakan Annalena Baerbock, Rusların seçeneksiz bir seçimle karşı karşıya kaldığını belirterek, Rus muhaliflerin siyasi baskı altında kaldıklarına dikkat çekti.

"SÖZDE SEÇİMLER ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRIDIR"

Putin idaresindeki Rusya'nın işgal altındaki topraklarda yapılan düzmece seçim sonuçlarına tepki gösteren Bakan Baerbok, "Seçim süreci sadece Putin'in kendi halkına karşı umursamaz davranışını göstermekle kalmıyor, aynı zamanda Birleşmiş Milletler (BM) normlarıyla da çelişiyor. Ukrayna'nın, Moldova'nın ve Gürcistan'ın bazı kısımlarında yapılan sözde 'seçimler' uluslararası hukuka aykırıdır" ifadelerini kullandı. 

Baerbock ayrıca sosyal medya kullanıcılarının seçim esnasında paylaştığı görüntülerin, Rusya'da birçok seçmenin isteyerek oy kullanmadığını gösterdiğini altını çizdi. 

RUSYA'NIN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARDA YAPTIĞI DÜZMECE SEÇİMLER TANINMIYOR

Rusya, 2014 ve 2022 yıllarında işgal ettiği Kırım, Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporijjya'ya kurmaca bir seçim düzenleyerek, vatandaşları oy kullanmaya zorladı. Ukrayna'nın egemenliğine yönelik olarak hukukî sınırları bir kez daha çiğneyen Rusya'ya tepkiler çığ gibi büyüyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.