SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya Ukrayna'ya Patriot füzesi sevk edecek mi?

Romanya Cumhurbaşkanı Kalus Iohannis, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya Patriot hava savunma füzesi sevkiyatına ilişkin açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya Ukrayna'ya Patriot füzesi sevk edecek mi?

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, 7 Mayıs 2024 tarihinde ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik olarak gerçekleştirecekleri askerî desteği duyurdu.

Cumhurbaşkanı Iohannis, Ukrayna'daki Rus saldırılarını ve Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu sevkiyatları Biden ile masaya yatırdıklarını söyledi. Iohannis, Bükreş yönetiminin Kıyiv'e sevk etmeyi düşündüğü Patriot füzelerini işaret etti.

BÜKREŞ PATRİOT FÜZESİ SEVK EDECEK Mİ?

Iohannis görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Başkan Biden toplantımızda bundan bahsetti ve ben de tartışmaya açık olduğumu söyledim. Ne sunabileceğimizi ve karşılığında ne alabileceğimizi görmek için konuyu Yüksek Savunma Konseyinde tartışmam gerekiyor çünkü Romanya'yı hava savunmasız bırakmak kabul edilemez" dedi.

Biden ise Ukrayna'ya yönelik silahlı yardım için teşekkür ederek, Romanya'ya destek sözü verdi. 

İSPANYA'DAN PATRİOT TALEBİNE OLUMLU YANIT

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Batılı müttefiklerine seslenerek Rus saldırılarına karşı mücadelede Patriot hava savunma füzesine ihtiyaç olduğunu vurgulamıştı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın çağrısının ardından 26 Nisan 2024 tarihinde İspanya, Ukrayna'ya az sayıda Patriot göndereceğini duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.