SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus füzesi Polonya hava sahasını ihlal etti: Polonya harekete geçti!

Polonya Hava Kuvvetleri, Rusya'nın Ukrayna'yı yoğun bombardımanında fırlattığı bir füzenin ülkesinin hava sahasını ihlal ettiği bildirdi. Polonya, Rusya'nın Plonya Büyükelçisini çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus füzesi Polonya hava sahasını ihlal etti: Polonya harekete geçti!

Ukrayna'ya 24 Mart 2024 tarihinde saldırılar düzenleyen Rusya'nın füzelerinden birinin, Polonya hava sahasını kısa süreli ihlal ettiği bildirildi. Polonya ordusu, ihlalin 40 saniye sürdüğünü açıkladı. Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyonel Komutanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

"SÜREKLİ TEYAKKUZ HALİNDEDİR"

Açıklamada, "24 Mart günü yerel saatle 04.23'te, Rusya Federasyonu'nun uzun menzilli uçaklarından fırlatılan seyir füzelerinden biri tarafından Polonya hava sahası ihlal edilmiştir. Polonya ordusu Ukrayna topraklarındaki durumu sürekli olarak izliyor ve Polonya hava sahasının güvenliğini sağlamak için sürekli teyakkuz halindedir" ifadelerine yer verildi.

VARŞOVA RUS BÜYÜKELÇİSİNİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞIRILACAK

Öte yandan Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrzej Szejna, ülkesindeki Varşova Rus Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırıp bir protesto mektubu sunmayı planladıklarını bildirdi. Szejna ayrıca, "Sadece memnuniyetsizliğimizi değil, aynı zamanda şu andaki konumumuzu da güçlü bir şekilde vurgulama fırsatını değerlendireceğimizi düşünüyorum, çünkü bu tür eylemler, özellikle Polonya'nın NATO üyeliği ve müttefik yükümlülüklerimiz bağlamında tamamen kabul edilemez" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.