SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Avrupa genelindeki sabotaj faaliyetlerine başlayacak!

Avrupa istihbarat teşkilatları hükumetlerini Rusya'nın Avrupa çapında sabotaj planladığı konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Avrupa genelindeki sabotaj faaliyetlerine başlayacak!

Avrupa istihbarat teşkilatları hükumetlerini Rusya'nın Avrupa çapında sabotaj planladığı konusunda uyardı. Dünyanın önde gelen basın kuruluşu Financial Times Avrupa istihbarat teşkilatlarının temsilcilerinin, Rusya'nın hem doğrudan hem de vekiller aracılığıyla aktif olarak Avrupa topraklarındaki gizli bombalamalar, kundakçılık saldırıları ve altyapıya zarar verme planları yapmaya başladığına inandığını kaydetti.

Financial Times, üç Avrupa ülkesinden sabotaj gerçekleştirmeye yönelik daha agresif ve koordineli çabaların kanıtlarını gösteren istihbarat değerlendirmeleri olduğunu bildirdi. 

ALMANYA, RUSYA'NIN SABOTAJINA KARŞI ÖNLEM ALIYOR

İstihbarat yetkilileri, tedbiri artırmak amacıyla bu tehdit hakkında giderek daha fazla konuşuyor. Almanya Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Thomas Haldenwang geçen ay yaptığı açıklamada, "Devlet kontrolündeki sabotaj eylemlerinin riskinin önemli ölçüde arttığını değerlendiriyoruz." dedi.

Haldenwang, Rusya'nın artık Avrupa topraklarında yüksek hasar potansiyeline sahip operasyonlar yürütme konusunda rahat hissettiğini vurguladı.

Üst düzey bir Avrupalı ​​yetkili, NATO güvenlik servisleri aracılığıyla koordineli ve geniş çaplı sabotaj hakkında bilgilerin aktarıldığını söyledi. Rusya'nın Avrupa topraklarındaki saldırganlık tehdidi konusunda farkındalık yaratmanın ve odaklanmanın zamanının geldiğini de sözlerine ekledi.

Bir istihbarat yetkilisi, Moskova'nın sabotaj çabalarının diğer operasyonlardan ayrı düşünülmemesi gerektiğini belirtti. Artan faaliyetin Rusya'nın her alanda maksimum baskı uygulama arzusunu yansıttığını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.