SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Narışkin, Kuzey Kore'de!

Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin, 3 gün boyunca Kuzey Kore Devlet Güvenlik Bakanı Ri Chang-dae ile görüşüldüğü öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Narışkin, Kuzey Kore'de!

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA 28 Mart 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin, Kuzey Kore'ye üç günlük bir ziyarette bulunduğunu bildirdi. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) gerçekleştirilen ziyareti doğruladı. 

RUSYA'NIN KUZEY KORE İLE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Rusya Federal Güvenlik Servisi konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Uluslararası durumun gelişimi, bölgesel güvenliğin sağlanması ve dış güçlerin baskısını artırma girişimleri karşısında Rusya-Kuzey Kore etkileşiminin derinleştirilmesi gibi güncel konular tartışıldı" ifadelerine yer verdi.

KUZEY KORE RUSYA'NIN YANINDA YER ALIYOR

KCNA, Narışkin'in 25-27 Mart arasında Kuzey Kore Devlet Güvenlik Bakanı Ri Chang-dae ile görüşüldüğü belirtildi. Öte yandan KCNA, iki tarafın casusluk operasyonlarıyla başa çıkmak için işbirliğini daha da artırmayı tartıştığını aktardı.

RUSYA YAPTIRIMLARA RAĞMEN KUZEY KORE'YE DOĞRUDAN PETROL TEDARİK EDİYOR

Geçen hafta Financial Times, BM'nin Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarına rağmen Rusya'nın Kuzey Kore'ye doğrudan petrol tedarik etmeye başladığını bildirmişti. Financial Times göre, petrol teslimatları 7 Mart'ta başladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.