SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore'den Rusya'ya 7 bin konteyner silah

Kuzey Kore Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimini desteklemeye devam ediyor. Kuzey Kore Rusya'ya 7 bin konteyner mühimmat ve diğer askeri teçhizat gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore'den Rusya'ya 7 bin konteyner silah

Putin'in 2022 yılında Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi 25 aydır devam ediyor. Bu süreçte işgalci Rusya'yı Çin ve Kuzey Kore masa altından desteklemeyi sürdürdü. Güney Kore Savunma Bakanlığı 20 Mart 2024 tarihinde Kuzey Kore'nin Rusya'ya tekrar askeri teçhizat gönderdiğini bildirdi.

İKİ DİKTATÖR KARŞILIKLI YARDIMLAŞIYOR

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, Kuzey Kore'nin, 2023 yılından bu yana Rusya'ya yaklaşık 7 bin konteyner mühimmat ve diğer askeri teçhizat gönderdiğini belirtti. Kuzey Kore'nin başlangıçta gemilere güvendiğini ancak artık silah teslimatı için demiryolunun giderek daha fazla kullandığını aktaran Shin Won-sik, Pyongyang'ın askeri destek karşılığında Rusya'dan da 9 binden fazla konteyner yardım aldığını bildirdi.

RUSYA'DAN KUZEY KORE'YE JEST

ABD ve Güney Kore daha önce Kuzey Kore'yi Ukrayna'daki savaş sırasında Rusya'ya füze ve diğer askeri yardımlar göndermekle suçlamıştı. Hem Rusya hem de Kuzey Kore suçlamaları reddettmişti. The New York Times gazetesi şubat ayında, Rusya'nın Kuzey Kore'nin mühimmat karşılığında dünya finans sistemine erişmesine izin verdiğini ve ayrıca BM yaptırımları kapsamında Kuzey Kore'nin bazı varlıklarının blokesini kaldırdığını yazmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.