SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore, Rusya'ya yüz binlerce mermi temin etti!

Kuzey Kore, Ukrayna'ya karşı topyekun işgal girişimi ve saldırılara devam eden Rusya'ya silah ve mühimmat tedarik etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kuzey Kore'nin Rusya'ya yüz binlerce mermi gönderdiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore, Rusya'ya yüz binlerce mermi temin etti!

Kuzey Kore, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimine destek vermeyi sürdürüyor. Kuzey Kore'nin Rusya sınırına yakın Nanjin Limanı'ndaki hareketlilik uzmanların dikkatini çekti. Dünyanın önde gelen basın kuruluşu Bloomberg, 27 Aralık 2023 tarihinde Kuzey Kore'nin Rusya'ya yüz binlerce mermi gönderdiğini açıkladı. 

BLOOMBERG'İN ELDE ETTİĞİ UYDU GÖRÜNTÜLERİ

Bloomberg'in elde ettiği Nanjin Limanı'nın ekim ayından aralık ayına kadar çekilen uydu görüntülerinin; tesisteki gemilerin akışını, yüklenen ve boşaltılan yüzlerce nakliye konteynerini ve mal taşımaya hazır vagonları gösterdiği bildirildi.

ABD VE GÜNEY KORE İSTİHBARATI DOĞRULADI

Öte yandan ABD ve Güney Kore İstihbaratı, Kuzey Kore'nin, Rusya'nın topyekun işgal girişimi sırasında kullanması için silah tedariğini artırdığını belirtti. Bloomberg'a göre bu durum, Kuzey Kore'nin Nanjin Limanı ile Rusya'nın Primorsky Kray'daki Tuna köyü arasındaki konteyner geçişlerini kaydeden uydu görüntüleriyle kanıtlandı.

KUZEY KORE RUSYA'YA MİLYONLARCA MERMİ GÖNDERDİ

Beyaz Saray'ın verilerine göre Kuzey Kore, bu yılın ağustos  ve ekim aylarında Rusya'ya gemilerle yaklaşık 1 milyon mermi gönderdi. Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, 1 Kasım 2023 tarihinde elde ettiği bilgiler doğrultusunda Kuzey Kore'nin Rusya'ya yine 1 milyondan fazla mermi teslim ettiğini bildirdi.

KUZEY KORE, DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜHİMMAT STOKÇUSU

Kuzey Kore, dünyanın en büyük mühimmat stokçularından birisi olarak biliniyor. Stoklanan silahlar arasında, işgalci Rus ordusu tarafından aktif olarak kullanılan Sovyet tarzı silahlar için tasarlanmış 152 milimetrelik mermilerin olduğu belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.