SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın sözde seçimleri yarın gerçekleşecek

Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2022'den bu yana topyekûn saldırılarını sürdüren Rusya, devlet başkanlığı seçimi için yarın sandık başına gidecek. Ülkede yapılacak kurmaca seçim için Vladimir Putin'in de dahil olduğu oy pusulasında 4 aday yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın sözde seçimleri yarın gerçekleşecek

Rusya, 15-17 Mart 2024 tarihlerinde kurmaca devlet başkanlığı seçimi için sandık başına gidecek. Rusya Merkez Seçim Komisyonunun verilerine göre yarın başlayacak sözde seçim sürecinde 112 milyon 309 bin 947 kayıtlı seçmen oy kullanacak. 

SEÇİMLER İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELERDE DE YAPILACAK

Hem sandık başında hem de elektronik ortamda yapılacak seçimler, 80'in üzerinde federal bölgede gerçekleştirilecek. Vladimir Putin idaresindeki Rusya, seçimleri aynı zamanda 2014 ve 2022 yıllarında işgal ettiği Kırım, Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporijjya'da yapacak. Bu bağlamda Rusya Federasyonu, Ukrayna toprağı olan bölgelerin işgal edilmesini kınaması sebebiyle Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Parlamenter Asamblesini gözlem için davet etmedi. 

4 ADAY OY PUSULASINDA YER ALACAK

Düzmece seçim için aday olarak gösterilen isimler ise şu şekilde: 

Mevcut devlet başkanlığı görevini yürüten bağımsız aday Vladimir Putin, Rusya Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy, Rusya Federasyonu Komünist Partisinden Nikolay Haritonov, Yeni İnsanlar Partisinden ise Vladislav Davankov oy pusulasında yer alacak.

1999'dan bu yana devlet başkanı ya da başbakan olarak iktidarda olan Vladimir Putin'in 6 yıllık yeni dönemi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Putin, 15-17 Mart tarihleri arasında yapılacak seçimi kazanması halinde, Kremlin'de en az 2030 yılına kadar iktidarda kalacak ki, bu da 18. yüzyılda Katerina'dan bu yana herhangi bir Rus liderden daha uzun bir süre olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.